23948sdkhjf

VinylPlus sammanfattar tioårsperiod

Den europeiska PVC-branschens andra 10-åriga period av frivilligt åtagande för hållbar utveckling har slutförts. Nu blickar man fram emot 2030.

VinylPlus lägesrapport för 2021 har publicerats. Bland de viktigaste resultaten framhålls den kontinuerliga utvecklingen av insamlings- och återvinningssystemen för PVC-avfall i hela Europa som gjort det möjligt att återvinna 6,5 miljoner ton PVC sedan 2000.

Nästa steg är att man nu åtagit sig att återvinna 900 000 ton PVC årligen till 2025, i linje med ambitionerna från Circular Plastics Alliance, och en miljon ton per år till 2030. Under de senaste 20 åren har den europeiska PVC-branschen genom åtagandet gjort kontinuerliga framsteg när det gäller tillverkningen av produkter, forskning om innovativ teknik och förbättring av PVC-materialets miljömässiga fotavtryck.

Framför allt har framsteg gjorts inom återvinningsområdet och man har byggt upp insamlings- och återvinningssystem som praktiskt taget inte fanns för 20 år sedan. 

Sedan år 2000 har den europeiska PVC-branschen återvunnit 6,5 miljoner ton PVC till nya produkter, vilket förhindrat utsläpp av nästan 13 miljoner ton koldioxid till atmosfären. 

VinylPlus representerar över 200 företag som tillverkar PVC-råvara, PVC-tillsatser och PVC-produkter, samt samordnar ett nätverk med cirka 150 återvinningsföretag. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078