23948sdkhjf

Börsen nästa för Arla Plast

Arla Plast AB, tillverkare av extruderade plastskivor i polykarbonat, har offentliggjort sin avsikt att genomföra en notering av sina aktier på Nasdaq Stockholm.

Erbjudandet består av befintliga aktier i företaget, vilka erbjuds av bolagets ägare Synnersten Invest AB. 

Arla Plasts styrelse och ledning ser noteringen som ett logiskt och viktigt steg i Arla Plasts utveckling för att kunna ta tillvara tillväxtmöjligheter och öka medvetenheten om Arla Plast och dess verksamhet. 

Nasdaq Stockholms bolagskommitté har bedömt att Arla Plast uppfyller gällande noteringskrav, och kommer att godkänna en ansökan om upptagande till handel av bolagets aktier på Nasdaq Stockholm under förutsättning att vissa sedvanliga villkor uppfylls. Beroende på marknadsförhållanden förväntas bolagsnoteringen att genomföras under första halvåret 2021. 

Kenneth Synnersten, styrelseordförande i Arla Plast samt kontrollerande ägare i Synnersten Invest AB, kommenterar: 

-Arla Plast bildades 1969 och har sedan starten påvisat en stark tillväxt och uppnått lönsamhet varje år. Bolaget har utvecklats från att vara en lokal producent av extruderade plastskivor till att idag vara ett ledande internationellt bolag i vår bransch med en stark och innovativ produktportfölj som säljs i över 45 länder.  

Arla Plast har sitt huvudkontor i Borensberg. Produktionen sker vid tre produktionsanläggningar som är lokaliserade i Borensberg samt i Kadaň och Pelhřimov i Tjeckien.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078