23948sdkhjf

Nästa generation trådgnistar

De nya modellerna uppges ge högre nivåer av skärhastighet, ytfinish och dimensionell precision än tidigare modeller.

Fanuc lanserar två nya trådgnistmodeller – Robocut C400iC och C600iC. Dessa ersätter de tidigare modellerna C400iB och C600iB.

För att kunna erbjuda sina kunder den senaste tekniken har Fanuc lanserat nästa generation av trådgnistarna Robocut. De nya modellerna ska ge ännu högre nivåer av tillförlitlighet, skärhastighet, ytfinish och dimensionell precision än de tidigare modellerna.

De nya modellerna Robocut C400iC och C600iC ersätter den tidigare generationen, men den större modellen C800iB kommer leva kvar i oförändrat utförande.

För de nya maskinerna har hastighet och precision varit ledord, och för att möjliggöra den högre precisionen har maskinstativet gjorts betydligt kraftigare och stabilare. C600iC till exempel är hela 600 kilo tyngre än sin föregångare.

En annan förbättring är att nya och snabbare teknologier ska göra att maskinen kan åstadkomma finare ytor med färre antal snitt. Även precisionen vid konkörning ska ha förbättrats betydligt.

Vidare har en hel del utveckling lagts ner för att minska underhållsbehov, reducera antal delar samt ytterligare förbättra tillförlitligheten. Bland annat är den tidigare mekaniska ”Tension Sensorn” ersatt med ett system där servomotorerna till trådmatning och trådbroms kontrollerar detta.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094