23948sdkhjf

Loxtec blir en del av UW-Elast

UW-Elast AB har förvärvat tillverkaren av skummade polyuretanprodukter, Loxitec AB.

Säljare är Dragan Vasic genom sitt ägarbolag Vastec Group AB. Loxitec har sin verksamhet i Burseryd med fokus på kundanpassade detaljer i skummad polyuretan. Bolaget har varit verksamt sedan 1983. De befintliga kunderna är primärt skandinaviska industribolag verksamma inom en stor variation av branscher.  

Dragan Vasic. Foto: PUR-Gruppen

Dragan Vasic kommer efter ägarskiftet fortsatt att vara aktiv i bolaget med fokus på affärsutveckling och fortsatt tillväxt. 

Henrik Jungert. Arkivfoto: Plastforum

Henrik Jungert, affärsområdeschef och vd för UW-Elast beskriver Loxitec som ett bolag med stor potential. 

-Med Loxitec’s stora kunskap inom skummad polyuretan kommer UW-Elast att kunna erbjuda marknadens bredaste produktutbud till befintliga och nya kunder, säger Jungert. 

Förvärvet planeras vara slutfört den 12 maj. Då blir Loxitec ett dotterbolag till UW-Elast 

UW-Elast ägs av holdingbolaget Garpco AB, som även äger Gotlands Gummifabrik AB, Polyteknik AB, TM Rubber (Polen), Glimakra of Sweden AB, Swedex ABmed flera bolag. 

Markus Strand, koncernchef för Garpco AB, kommenterar affären. 

Till höger; Markus Strand. Arkivfoto: Plastforum

-Detta är ett mycket bra tilläggsförvärv i ett växande och lönsamt affärsområde och är en del i vår strategi att konsolidera den Skandinaviska polyuretanmarknaden, säger Markus Strand, till höger i bild

Loxitec har 24 medarbetare och en omsättning på cirka 30 MSEK. UW-Elast har 63 anställda och en omsättning cirka 110 MSEK. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096