23948sdkhjf

Ökar kapaciteten med nya anläggningar

RadiciGroup High Performance Polymers stärker sin globala närvaro och investerar över 35 miljoner euro i nya anläggningar samt expansion i Europa och USA. 

Tillverkaren av högpresterande plast bygger nya anläggningar i Mexiko och Kina, och utökar sina fabriker i Europa och Nordamerika för tekniska polymerer.

Totalt handlar det om investeringar på över 35 miljoner euro, motsvarande cirka 378 miljoner kronor. Affärsområdet RadiciGroup High Performance Polymers ökar avsevärt sin globala produktionskapacitet med nybyggnation och installationer i Nordamerika, Europa och Kina. 

-Vi har tagit beslut om att stärka vår närvaro ytterligare genom att inrätta nya och mer tekniskt avancerade tillverkningsanläggningar för att öka vår totala produktionskapacitet och effektivitetsnivå över hela världen, säger Maurizio Radici, vice vd för RadiciGroup. 

I Nordamerika har produktionskapaciteten ökat med 20 000 ton per år vid Radici Plastics USA och Radici Plastics Mexico, och i Mexiko invigdes nyligen en ny sajt för att stödja den nuvarande och framtida utvecklingen. 

I Kina har arbetet påbörjats med att bygga en ny anläggning på 25 000 kvadratmeter som kommer att öka produktionskapaciteten med 30 000 ton per år. Affärsområdet växer även i Europa.

Vid företagets tyska anläggning, Radici Plastics GmbH, pågår just nu arbetet med att utöka produktionskapaciteten med 15 000 ton per år. Den installation som görs kompletterar de förbättringar som gjorts vid den italienska Radici Novacips-anläggningen under de senaste två åren.

Europa uppges vara en av koncernens kärnmarknader, särskilt för fordons-, el- / elektronik- och konsumentvarusektorerna. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078