23948sdkhjf

Polykemi etablerar sig i USA

Målsättningen är att produktionsenheten ska vara driftklar Q2 2022.

Polykemi AB investerar drygt 11,8 miljoner dollar, motsvarande 107 MSEK i en etablering i North Carolina, USA. Vi har pratat med Johan Hugoson, vd för det nya bolaget som berättar att Polykemi köpt en byggnad som är helt tom för tillfället. Denna ska renoveras upp och färdigställas för företagets produktionslinjer, kontor och lager. 

-Vi har sedan 2013 haft ett helägt försäljningsbolag i USA och två produktionspartners som hjälpt oss att producera material till våra amerikanska kunder, säger Johan Hugoson till Plastforum. Nu flyttar vi dit vår verksamhet på riktigt. 

Fabriken som byggs kommer att vara på cirka 4500 kvadratmeter, och är förberedd för utbyggnad upp till 10 000 kvadratmeter. Inledningsvis så kommer företaget att ha två kompounderingslinjer på plats.  

-Vi flyttar över vårt kompletta produktprogram som är både nyvara och återvunnet. Allt från PP-kompound till PC/ASApolyamider etc. Samma typ av kompound som vi tillverkar i Sverige och Kina idag, säger Johan Hugoson.  

Johan Hugoson som är utsetts till vd för bolaget kommer att flytta till USA och vara verkställande chef på plats. Målsättningen är att produktionen kommer att vara igång under andra kvartalet 2022. 

Att Polykemi valde att etablera sig i just North Carolina beror till stora delar på att företaget har flera av sina kunder i den regionen. 

Inledningsvis kommer företaget att ha 22 anställda, men inom fem år är målsättningen att tillväxten varit så gynnsam att antalet medarbetare vuxit till 45 personer.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094