23948sdkhjf

Storvarsel vid 3d-printföretaget

60 personer riskerar att bli av med jobbet då General Electric varslar om uppsägning hos sitt dotterbolag Arcam.

Ägarna vill flytta produktionen till Tyskland. Beskedet kommer dessutom nära inpå storvarslet i september då 90 anställda varslades hos bolaget.

Hos 3D-printbolaget Arcam i Mölnlycke strax utanför Göteborg har de anställda fått ett tråkigt besked – General Electric som för fyra år sedan köpte bolaget vill flytta produktionen till Tyskland. Detta innebär att 60 personer varslats om uppsägning. Det rapporterar Göteborgs-Posten.

Varslet kommer dessutom tätt inpå ett tidigare varsel. I september förra året varslade bolaget 90 personer, men då var anledningen corona. Detta eftersom bolaget bland annat utvecklar 3D-skrivare till flygplansindustrin, en industri som föll platt i början av coronapandemin.

– Vår egen och branschdata visar att det kommer att ta två till tre år för den additiva industrin att återhämta sig till samma nivåer som före covid-19. Företagsledningen har ägnat månader åt att anpassa och effektivisera verksamheten och minska kostnaderna, samtidigt som den förbereder för framtida tillväxt, berättar Shaun Wootton, pressansvarig på GE Additive, för GP.

En av anledningarna till att General Electric valt att flytta produktionen beror på att anläggningen i Tyskland ägs av bolaget, medan den i Mölnlycke hyrs. Detta skulle även ge bolaget mer kapacitet för att kunna kombinera sin tillverkning med befintliga produktionslinjer. Vissa delar planeras dock finnas kvar i Mölnlycke, så som forskning, utveckling och en del supportfunktioner.

Fackliga förhandlingar har inletts, så exakt hur många av de 160 anställda hos Arcam som får jobba kvar efter varslet är fortfarande osäkert.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094