23948sdkhjf

Nu kommer första fastsatta kapsylen

Tetra Pak lanserar nu skruvkorkar på alla sina förpackningar som sitter fast på förpackningen även efter att ha skruvats av. Kapsylerna kommer även att erbjudas som växtbaserade.

Lanseringen sker bland annat som en följd av Engångsplastdirektivet (SUP) som ingår i EU:s plaststrategi och är en viktig del av EU:s åtgärder för cirkulär ekonomi. Tetra Pak tar sig an denna komplexa resa genom att arbeta sömlöst över olika projektströmmar. Sammantaget berör detta ca 40 olika förpackningar med fastsatta kapsyler.

– Den största utmaningen med fastsatta korkar är den betydande förändring som detta medför för hela värdekedjan. Bara i Europa betyder det att över 1 000 av våra förpackningslinjer kan komma att förändras, vilket innebär att över 20 miljarder förpackningar ska göras om. Allt detta ska ske på tre år, samtidigt som vi vill minimera påverkan på våra kunders verksamhet, optimera konsumentupplevelsen, bidra till minskad nedskräpning och skapa förpackningar med ett ökat innehåll av växtbaserat och återvunnet material, säger Lars Holmquist, vise vd för Packaging Solutions & Commercial Operations på Tetra Pak.

Den första produkten som släppts på marknaden är HeliCapTM 26 Pro closure, som har ett nytt skruv- och öppningskoncept med ett självlåsande gångjärn, vilket säkerställer livsmedelssäkerhet samtidigt som det ger en användarvänlig konsumentupplevelse. 

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.282