23948sdkhjf

Scanpack skjuts på framtiden

Det blir ingen fysisk förpackningsmässsa i oktober i år. Scanpack som skulle ha gått mellan den 26-29 oktober i år ställs in och kommer istället att äga rum den 4-7 oktober 2022.

Scanpack-teamet på Svenska Mässan i Göteborg har idag skickat meddelande till alla utställare med detta besked. Mässan skriver som nedan:

Under året som gått har vi dessvärre fått ställa det fysiska mötet åt sidan och istället “träffas” digitalt.

Vår förhoppning och ambition har hela tiden ändå varit att vi ska kunna genomföra Scanpack 2021 i oktober. Samtidigt har vi stått redo att ompröva denna plan om situationen skulle kräva det.

Med respekt för den tid och de resurser som ni har lagt ned, så har vi löpande haft en dialog med många av er utställare, branschorganisationer och partners för att i största möjliga mån fatta ett gemensamt beslut kring genomförandet. Vi kan summera samtalen till att vi alla längtar efter att ses fysiskt, men att det också finns en stor respekt för effekterna av pandemin och smittspridningen.

Utifrån rådande omständigheter och fortsatt gällande restriktioner samt med anledning av den höga internationella närvaron har vi därför kommit fram till att ett genomförande av Scanpack 2021 så som vi är vana att uppleva mötesplatsen - inte är möjligt.

Scanpack arrangeras istället den 4-7 oktober 2022.

På detta vis försäkrar sig man om att mässan genomförs som en fysisk mässa. Den lösning med digitala sändningar som Svenska Mässan har utvecklat och lanserat som hybridmässa har uppenbarligen inte lockat Scanpack-utställarna.

En annan effekt av att Scanpack skjuts fram till början av oktober 2022 är att den nu kolliderar med Empack 2022 i Stockholm som ligger planerad till den 5-6 oktober. Sofie Dagnelid som är Klusterchef på Easyfairs och ansvarig för Empack-mässan tycker det är djupt olyckligt att Scanpack valt samma datum.

– Empacks datum, 5-6 oktober 2022 har sedan länge varit planerat och kommunicerat. Konsekvensen av Scanpacks nya datum blir att utställare som är bokade på båda våra mässor hamnar i kläm. Vi måste kontakta våra utställare för att se hur de ser på detta. Det viktigaste för oss är att Empack fortsätter att vara en mötesplast där vi tillsammans kan verka för branschens bästa. Hur vi agerar efter informationen idag återkommer jag med så fort vi diskuterat med de som påverkas, säger Sofie Dagnelid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11