23948sdkhjf

Förvärv breddar och fördjupar AnVa

AnVa Industries AB har å den 15 mars förvärvat Hordagruppen AB av bröderna Lars och Sven Lejon. 

-Vi har förvärvat bolaget som det ser ut idag, med verksamhet och anställda. Och vår målsättning är att Hordagruppen ska finns kvar med sina enheter, precis som idag, säger Per Andersson, koncernchef för AnVa Industriestill Plastforum. 

Hordagruppen arbetar med formsprutning, extrudering och formblåsning kombinerat med högeffektiva automationslösningar för tex montering och efterbehandling. Materialen de arbetar med är både plast och gummi. Vid sidan av de två småländska enheterna i Horda och Bor har företaget produktion i Polen, Indien och Kina. 

-AnVa Polytech arbetar vare sig med extrudering eller formblåsning av plast. Vi arbetar med formsprutning av gummi och TPE, så förvärvet är ett bra komplement, en fördjupning och breddning såväl på teknikområdet som på kundsidan, säger Per Andersson. 

Hordagruppen omsätter cirka 230 MSEK med cirka 100 anställda. Inom AnVa Industries finns bolaget AnVa Polytech med produktionsanläggningar i Sunne samt i Litauen. Företaget omsätter cirka 150 MSEK och sysselsätter cirka 100 personer. 

-Det känns väldigt bra att Hordagruppen får gå in i en stabil långsiktig verkstadskoncern som vill stärka erbjudandet till kunderna inom komponenter baserade på gummi och plast och vidareutveckla det området, säger Andreas Helmersson, vd för Hordagruppen sedan den 1 september 2020. 

Om Hordagruppen kommer att behålla eller byta namn har det inte tagits ställning till ännu, meddelar Andersson. 

Efter förvärvet har AnVa Industries 13 verksamhetsdrivande enheter med fokus på industrigummi och plast, skärande bearbetning, rör- och stånggrossistverksamhet, plåt- och rörbearbetning samt sourcing och montage. AnVa Industries kommer efter förvärvet att omsätta cirka 1 miljard kronor och ha en arbetsstyrka på cirka 500 anställda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078