23948sdkhjf

Investering gör bolaget till ett av de större i Europa

Nya linjen ökar Rani Plasts produktionskapacitet och stärker dess position.

Genom en investering på 10 miljoner euro kan sträckfilmstillverkaren Rani Plast under andra halvåret av 2021 öka produktionen. Då ska en ny och kraftfull filmblåsninglinje för 7-skiktsfilm installeras. 

Ranis nya filmblåsningslinje kommer att installeras i fabriken i Terjärv i Österbotten under juli 2021. Genom denna filmblåsningsteknik kommer företaget att kunna producera längre längder och tunnare filmer. Allt för att slutanvändarens lönsamhet i emballeringsprocessen ska maximeras.

Investeringen gör Terjärv-anläggningen till en av de största i sitt slag i Europa och med förenklad logistik kan leveranser av både balsträck- och silofilmer beställas därifrån.

– Den nya linjen ökar inte bara produktionskapaciteten utan stärker även vår position som en av de ledande tillverkarna av balsträckfilmer långt in i framtiden, säger Rani Plasts försäljningschef för lantbruksfilmer, Christer Vidjeskog.

Som resultat av investeringen kommer också en mer hållbar produktion. Spill och el-förbrukning i produktionsprocessen kommer att minska och förmågan att ta tillvara på återvunnet material öka. Detta går i linje med Ranis mål att vara klimatneutrala 2035. 

Den nya filmlinjen levereras av de tyska Windmöller & Hölscher och installationen sker i juli, i god tid innan höstens testkörning, utbildning och produktionsstart.

Utöver den nya filmlinjen bygger Rani Plast även ett automatiskt palltransportsystem med automatiskt styrda fordon, så kallade AGV-robotar, uppgraderar befintliga filmlinjer och introducerar ett nytt skiftarbetssystem för att förbättra arbetssäkerheten. Det automatiska palltransportsystemet tas i bruk i september.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078