23948sdkhjf

Albis i nytt distributionsavtal

Sedan slutet av februari är Albis distributionspartner för SK Chemical gällande dess copolyesterportfölj i EMEA-regionen, samt exklusivt för dess PPS-produkter med namnet Ecotran.  

Samarbetet gällande Ecotran, världens första klorfria polyfenylensulfid (PPS), är exklusivt. Unikt med denna kvalitet är att dess polymerisationsprocess inte kräver lösningsmedel, till skillnad från konventionell PPS-produktionDet är halogenfritt enligt branschstandarder och uppfyller UL94 V-0-standarden utan användning av ett flamskyddsmedel. 

Samarbetet täcker även SK Chemicals samlade portfölj av copolyestrar, vilka används för en mängd olika applikationer inom hälso- och sjukvård, som läkemedelsförpackningar, medicintekniska produkter, kosmetika och förpackningar. 

Copolyesterportföljen innehåller bland annat kvaliteterna enligt nedan: 

Skypleteen produktlinje av miljövänliga och högpresterande termoplastmaterial utvecklade för applikationer inom 3D-utskriftsindustrin. 

Skygreen, amorfa högpresterande PETG/PCTG-hartser med hög transparens, kemisk beständighet och god bearbetbarhet.  

Skypet, ett funktionellt, långsamkristalliserande PET-material som bidrar till att uppnå en optimal kristallisationshastighet. Det har en hög transparens, kemisk beständighet och elasticitet. Kvaliteten är certifierad som ett 100 procent återvinningsbart material. 

Ecozen, en genomskinlig biomodifierad sampolyester med förnybara och biobaserade monomerer, lämplig för applikationer med höga krav vad gäller temperaturbeständighet och slagtålighet, som kräver glasliknande transparens och bisfenolfri formulering. 

Ecotria, ett miljövänligt, transparent copolyestermaterial bestående av biomodifierade råvaror och ett 30 procent PCR-innehåll100 procent återvinningsbart i PET-återvinningscykeln.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14