23948sdkhjf

Trioplast blir Trioworld

-Idag är dagen D, säger en medarbetare vid nya Trioworld när vi frågar om när koncernen bytte namn. 

Trioplast och nedeländska Adeldoorn Flexible Packaging (AFP) som Trioplast förvärvade 2019, har å den 24 februari bytt namn till Trioworld. Genom namnbytet vill de båda polyetenfilmsproducenterna visa på ett starkare engagemang inom cirkulär ekonomi och hållbara förpackningslösningar.  

–Vi på Trioworld är övertygade om att plast kan göra världen säkrare och mer hälsosam, säger koncernens vd Andreas Malmberg, men vi måste optimera användningen av plast och reducera våra kunders koldioxidavtryck. Den viktigaste faktorn på den här resan är användningen av återvunnen plast i vår produktportfölj. Vi har som mål att öka vår användning av återvunnen plast kraftigt. Vi satsar på en andel på över 30 procent återvunnen plast före 2025 och en mer långsiktig målsättning på mer än 50 procent. 

Trioworld tillverkar högpresterande polyetenfilmsprodukter inom fem divisioner – sträckfilm, industrifilm, hälso- och sjukvårdsfilm, bärkassar och konsumentförpackningar. Företagets tio fabriker finns i Sverige, Danmark, Frankrike och Nederländerna. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094