23948sdkhjf

Ett minne blott

Världen förändrades under 2020, men i takt med att vaccinering världen över tagit fart, har hoppet om en normalisering fått ett positiv injektion.

Under fjolåret fick vi lära oss att tänka om, tänka nytt och se nya möjligheter. Erfarenheter som vi tagit med oss in i 2021, för snart blir allt ska bli som vanligt igen. Eller?

Klaus Schwab och Thierry Mallerat, författarna till boken Covid 19 – The Great Reset, menar att så inte kommer att bli fallet. Världen som vi kände den före pandemin är förbi och vi med den kommer att förändras. Med sin bok vill de skaka om oss och visa på de brister som var uppenbara i vårt sociala, ekonomiska och politiska system redan innan pandemin bröt ut. Och läsningen är omskakande.

Även jag tror att våra liv, vår vardag och vårt sätt att mötas kommer att förändras. Automatisering och digitalisering kommer att påskyndas. Sannolikt kommer även vårt ökade fokus på renlighet att bestå. Nya typer av förpackningar kommer att skapas, och att klämma eller lukta på en frukt eller grönsak i butik kommer med tiden att vara ett minne blott.

Jag vägrar dock att tro att pandemin kommer att efterlämna en så stark bestående rädsla att det personliga mötet uteblir. Möten är och kommer alltid att vara existentiellt viktiga. Många med mig hungrar efter att världen ska öppna upp för sociala sammankomster igen. Webbaserade konferenser och mässor i all ära, men med små, försiktiga kliv i rätt riktning så är det fysiska mötet snart här igen.

Malin Folkesson, Chefredaktör

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078