23948sdkhjf

Lättmetaller nytt tillväxtområde för Idé-Pro

Plastspecialisten Idé-Pro har investerat i ny produktionsutrustning – inte för plast utan för lättmetall, en nisch vilken företag vill ska växa och bli lika stor som plastverksamheten, så småningom. 

Lättmetall är inget nytt område för Skiveföretaget. Aluminiumgjutning har varit en del av verksamheten under många år, men mestadels för prototyputveckling. 

-Vi har redan idag mindre maskiner som ger en bas, men vi kan se att det finns en efterfrågan på större artiklar, och därför är det ett naturligt steg att nu investera i en utökad maskinpark, säger Mogens Albækkey account manager för företagets lättmetallområde. 

Idé-Pro satsar nu på allt större serier, större ämnen och inte minst på fler lättmetaller än aluminium som zink och så småningom även mässing. 

För närvarande är endast cirka 10 procent av företagets nya projekt på verktygssidan, projekt för metallkunder. Den procentuella andelen vill företaget ändra på, på lång sikt. Idé-Pro tillverkar därför både verktyg, gjuter och efterbehandlar produkter i lättmetall.

Läs artikeln i sin helhet på plastform.dk:

Källa: plastforum.dk

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111