23948sdkhjf

Manuell laboratoriepress för tunna skikt

Fontijne Presses har tagit fram en ny manuellt manövrerad hydraulisk laboratoriepress för pressbehov upp till 5 ton.

Modellen, LabManual 50, är ett efterlängtat tillskott i företagets portfölj, säger Luc Pattyn, försäljnings- och marknadschef på Fontijne Presses

Med den mindre laboratoriepressen är det möjligt att pressa tunna lager för FTIR-analyser eller för beredning av PB1- reaktorprover. För vissa applikationer måste prover pressas flera gånger för att få ett homogent material eller för att bli av med fukt, även här lämpar sig pressen bra. I sådana fall är enkel och snabb drift, som erbjuds av LabManual 50, ett viktigt mervärde. 

Den manuella laboratoriepressen klarar pressbehov upp till 50 kN och 200 °C, men möjliggör också användning av mycket lägre stängningskrafter. Oavsett vilka inställningar man väljer kommer resultaten alltid att vara korrekta och konsekventa över tiden, uppger företaget.

Pressens fotavtryck är endast 350 × 450 mm och vikten på 70 kg. Detta gör att den enkelt kan installeras på en arbetsbänk i vilket laboratorium som helst. Den är CE-certifierad och är konstruerad med säkerhet i åtanke.

Även om pressen manövreras manuellt erbjuder den flera digitala kontroller och avläsningar, till exempel en digital temperaturregulator och ett PID-styrsystem. Enheten har också en integrerad LCD-skärm som visar den stängningskraft som ställts in med handpumpen. 

I Sverige, Norge och Finland representeras Fontijne Presses av Elastocon AB. 

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078