23948sdkhjf

Norska BioBag blir italienskt

Italienska Novamont, ett av världens största bolag inom utveckling och produktion av biokemikalier och komposterbar bioplast, har förvärvat BioBag International A/S. 

Uppköpet gör det möjligt för Novamont att dra nytta av BioBags oberoende distribution i områden där Novamont är mindre närvarande. De två företagen kommer att kunna erbjuda en mer komplett lösning för kunderna och skapa långsiktiga allianser med viktiga intressenter som stora dagligvaruhandlare, grossister och kommuner.

Tillsammans planerar de att skapa innovativa projekt som förbättrar separata organiska avfallsuppsamlings- och komposteringssystem, särskilt i Nordamerika, de skandinaviska länderna, Östeuropa och Australien.

– Transaktionen är ett viktigt steg framåt i en samarbetsresa som började för över 25 år sedan, skriver företagen i ett gemensamt pressmeddelande.

BioBag grundades 1959 i Norge och har sedan 1990-talet producerat biologiskt nedbrytbara och komposterbara plastprodukter. Idag är bolaget en global koncern med dotterbolag i nio länder och en omsättning på mer än 400 miljoner norska kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.082