23948sdkhjf

Protolabs i nytt starkt förvärv

Protolabs har tecknat avtal om att förvärva 3D Hubs, en nätbaserad plattform för tillverkning, som ger ingenjörer tillgång till ett globalt nätverk av 240 tillverkningspartners.

Med förvärvet utökar Protolabs sitt erbjudande inom digital tillverkning av specialdelar.

För att kunna erbjuda sina kunder en ökad funktionalitet jämfört med vad som tidigare varit möjligt, liksom fler alternativ vad gäller prissättning och ledtider, har Protolabs förvärvat nederländska 3D Hubs.

3D Hubs, med huvudkontor i Amsterdam, erbjuder additiv tillverkning (3D-printing), CNC-fräsning, tillverkning i metallplåt samt formsprutningstjänster till kunder över hela världen. I samband med förvärvet får Protolabs tillgång till 3D Hubs breda nätverk av tillverkningspartners.

3D Hubs ger Protolabs en plattform att vidareutveckla vår tjänstemodell på. Våra kombinerade verksamheter kommer att ge branschen en digital tillverkningslösning som kan hantera allt från idé och prototyp till fullskalig slutproduktion av delar. Tillsammans kan vi genomföra nästan vilket specialtillverkningsprojekt som helst, genom hela produktcykeln, säger Rob Bodor, Protolabs nuvarande vice vd.

3D Hubs affärsidé är att genom sin online-plattform ge kunder omedelbara prisuppgifter och återkoppling vad gäller design, för att sedan utföra kundernas order via någon av sina tillverkningspartners som finns i över 20 länder.

Vårt mål på 3D Hubs är att hjälpa företag skapa nya innovativa produkter med hjälp av effektiva och tillförlitliga leverantörskedjor. Vi är övertygade om att vi genom vårt partnerskap med Protolabs tar oss närmare den missionen, säger Bram de Zwart, medgrundare och vd på 3D Hubs.

Köpessumman av 3D Hubs uppgår till 280 miljoner dollar, cirka 2,3 miljarder svenska kronor. Protolabs räknar med att förvärvet av 3D Hubs kommer att öka tillväxttakten.

Protolabs har tillverkningsanläggningar och kontor i Europa, USA och Japan, och i Sverige har Protolabs försäljningskontor i Nacka strax utanför Stockholm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125