23948sdkhjf

Brexitavtalet i hamn - en lättnad

Att EU och Storbritannien efter fyra år slutligen lyckades enas om ett avtal om Brexit, kom som en lättnad för många företag.  

I en intervju med Värnamo Nyheter, uttrycker Sandra-Stina Vesterlund, vd för Doxa Plast i Värnamo, just detta och att världen slapp ett avtalslöst tillstånd (en s.k hård Brexit) 

-Man beräknar att 100 000 jobb inom svensk industri påverkas av Brexitavtalet, så visst känner vi en stor lättnad, säger hon till tidningen. 

Det avtal som gäller från den 1 januari innebär att den fria rörligheten för människor upphört, men positivt är att varken kvoter eller tullar kommer att införas. 

-En stor oro bland svenska företag har varit att man skulle tvingas flytta produktionen till England för att kunna fortsätta leverera. Det hade påverkat oss, för då hade vi tappat i volym från våra svenska kunder, säger Vesterlund till dagstidningen 

Doxa Plast tillverkar olika typer av plastfilm för förpackningar. Det satsar sedan längre stort på den brittiska marknaden och ser stora tillväxtmöjligheter där. Inte minst på grund av att företaget anser sig ligga långt framme med att använda återvunnen råvara i sina produkter. 

-Vi har produkter med minst 50 procent återvunnen plast. Så vi räknar med att i Storbritannien kunna bli vinnare på att vara återvinnare. Det finns inga brittiska företag på plats som gör plast med så mycket återvunnet material, säger hon. 

Sandra-Stina Vesterlund tror att Brexitavtalet kommer att bli bra såväl för Doxa Plast som för andra svenska industriföretag. Samtidigt så tror hon att även britterna blir vinnare. 

-Det kunde ha blivit ett stort hinder för utvecklingen i Storbritannien när det gäller hållbarhet, men också i övrigt, avslutar hon. 

Källa: Värnamo Nyheter

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094