23948sdkhjf

Nu går företagets flyttlass

-Just nu går flyttlassen med jämna mellanrum, säger Staffan Viebke, marknadschef för Jelmtech Produktutveckling AB, till Plastforum.

 I mitten av januari 2021 ska hela företaget och dess knappt 30 anställda vara på plats i sitt nya kontor på Valhall Park utkanten av Ängelholm. 

Valhall Park som tidigare bland annat varit bas för flygflottiljen F10, är idag en företagsby och ett campus. Kopplat till företagsbyn finns caféer, restauranger, samt en hotell & konferensanläggning. 

Jelmtechs nya lokaler är inte påtagligt mycket större än företagets befintliga i utkanten av Örkelljunga, men den strategiska placeringen är så mycket bättre. 

-Våra anställda får nu en ny ort att pendla till. Men några anställda kommer säkerligen fortsatt att arbeta hemifrån, då vi under pandemin sett att detta fungerat alldeles utmärkt, säger Staffan Viebke. 

Det nya kontoret passar Jelmtech bättre uppläggsmässigt. Antalet arbetsplatser kommer att vara ungefär de samma som idag, men expansionsmöjligheterna är goda om företaget så skulle vilja.  

-Vi är väldigt nöjda med att ha hittat denna plats. Flytten är strategiskt viktig för oss för att kunna utöka vårt rekryteringsområde och samtidigt erbjuda kunder och medarbetare bättre och mer hållbara kommunikationsmöjligheter, säger företagets vd Carl-Fredrik Emilsson, om flytten.   

Andra fördelar med den nya placeringen, som Staffan Viebke lyfter fram, är närheten till E6:an, att det inom gångavstånd ligger en tågstation samt att Ängelholms flygplats ligger endast 10 minuter bort med bil. Under 2020 har Jelmtech i likhet med andra företag påverkats av pandemin.  

-Vi hade vår bästa månad på väldigt länge i mars. Från april fram tills oktober fick även vi korttidspermittera vår personal, i olika grad. Det har varit tufft, framförallt i somras, men vi har gått runt, säger Viebke. 

Sedan november är all personal tillbaka på full tid och med start 2021 ser företaget fram emot att vända blad och fortsätta att skriva sin historia, nu från Valhall Park.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063