23948sdkhjf

Gaia tar in ny investerare

Gaia Biomaterials har via en riktad nyemission tagit in Investment AB Latour som minoritetsägare genom dess dotterbolag Latour Future Solutions AB.

– I Latour får vi inte bara in en stark och stabil minoritetsägare med hög industriell kompetens, utan även nya expansions- och utvecklingsmöjligheter, säger Peter Stenström, vd för Gaia BioMaterials AB.

Gaia BioMaterials utvecklar och tillverkar nedbrytbart biomaterial under det registrerade varumärket Biodolomer. Biomaterialet baseras på förnyelsebara källor för att ersätta fossil plast och uppges minska koldioxidutsläppen med upp till 80 procent.

Bolaget grundades 2011 och har 16 anställda med huvudkontor och tillverkning i Helsingborg. Nettoförsäljningen 2019 uppgick till 40 MSEK.

Investment AB Latour är ett investmentbolag huvudsakligen bestående av helägda industriverksamheter och en investeringsportfölj av noterade innehav, i vilka Latour är huvudägare, eller en av huvudägarna. Investeringsportföljen består av nio huvudsakliga innehav med ett marknadsvärde på ungefär 68 miljarder SEK. Den helägda industriverksamheten har en årlig omsättning om 15 miljarder SEK.

Gaia BioMaterials kommer att ingå i det nyetablerade investeringsområdet Latour Future Solutions, med ansvar för investeringar i hållbarhetsfokuserade tillväxtbolag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.143