23948sdkhjf

Plastunion går i graven

KB Components stänger ner Plastunion AB i Anderstorp och flyttar produktionen till övriga enheter inom koncernen.  

KB Components omstrukturerar sin tillverkning i Europa. Anledningen är minskade volymer från ett antal industrikunder, skriver koncernen i ett pressmeddelande.  

-Att vi stänger ner enheten i Anderstorp är en direkt följd av att Kinnarps tar hem sin produktion för produktion i egen regi, säger Lars Holtskog, vice vd för KB Components, till Plastforum. 

Holtskog säger att nedstängningen av fabriken innebär att de 71 personer som arbetar vid fabriken i Anderstorp varslats. 

Under 2019 hade Plastunion en omsättning på drygt 174 miljoner kronor. Lars Holtskog vill inte ge några kommentarer till årets budgeterade omsättning. Dock säger han att den kund som nu väljer att ta hem sin produktion, står för cirka en tredjedel av Plastunions omsättning. 

-Att tvingas stänga ner anläggningar och varsla medarbetare om uppsägning är alltid förenat med sorg. Samtidigt måste vi anpassa oss till marknaden och kan konstatera att det idag finns en överkapacitet gällande formsprutning i Sverige och att industrin över tid måste anpassa utbudet efter efterfrågan, säger Lars Holtskog. 

Efter fabriksnedläggningen i Anderstorpvilken beräknas slutföras under 2021, kommer KB Components att driva sin verksamhet från sju anläggningar belägna i Gislaved och Örkelljunga i Sverige, Kaunas i Litauen, Zilina i Slovakien, Wuxi i Kina, Puebla i Mexiko samt Windsor i Kanada. 

Hur stor andel av den maskinutrustning som idag finns i fabriken i Anderstorp som kommer att fördelas mellan koncernens svenska fabriker kan Lars Holtskog inte svara på. 

-Det blir till viss del våra kunder som avgör detta. Kunderna kommer att erbjudas att flytta sina produkter till våra enheter runt om i Europa, därför är det svårt att i dagsläget uttala sig om detta, avslutar Lars Holtskog. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078