23948sdkhjf

Ny maskinlinje för preformning

Maskinen är maskintillverkarens första system med avformning i sidled. Maskinen är fullt kompatibel med befintliga sidomatningsformar och efterkylningsstationer. Den har en överlägsen output, är energieffektiv och optimerad för bearbetning av återvunnen PET. Bakom maskinen står KraussMaffei HighPerformance. 

-Genom att byta till sidoingång blandar vi kortleken inom PET-världen, säger Renzo Davatz, vd för KraussMaffei HighPerformance AG. Den nya maskinlinjen är fullt kompatibel med äldre sidomatningsformar och tillhörande kylstationer. Maskinmodellen har en låskraft på 400 ton och en 6000 injektionsenhet, vilket möjliggör användning av formar med upp till 128 kaviteter. Under kommande år kommer ytterligare modeller att lanseras för att täcka upp för alla vanliga dryckesapplikationer.

Vid första anblicken är den i sidled placerade kylstationen det mest uppenbara i det nya preformningssystemet, men mer finns att hämta. En ny skruvdesign har utvecklats för tvåstegsinjektionsenheten. Den nya PET-maskinen har även utrustats med tillverkarens senaste generation av Axos-styrteknik, vilken det också är världspremiär för. Axos 9 är än mer användarvänligt än den tidigare generationen. Den nya manöverpanelen består av en central pekskärm flankerad av haptiska tangenter. Navigering mellan de individuella inställningarna sker exklusivt via pekskärmen. Däremot utlöses all axiell rörelse uteslutande via de haptiska tangenterna.

-Erfarna användare kommer att uppskatta fördelarna jämfört med en ren pekskärm, eftersom den tydliga återkopplingen från de haptiska tangenterna förenklar blind manövrering med avseende på rörliga axlar, säger Stefan Kleinfeld, produktchef vid KraussMaffei HighPerformance AG.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093