23948sdkhjf

Nästa generation roterande bordsmaskin

Arburg GmbH har utökat sitt utbud av vertikala formsprutningsmaskiner med roterande bord genom lanseringen av Allrounder 1300 T, en maskin med formbordsdiameter på 1300 millimeter.

Jämfört med föregångaren, 1200 T, har den nya vidareutvecklade maskinen ett större utrymme för tyngre verktyg på en avsevärt minskad installationsyta.

Maskintillverkarens rotationsbordsmaskiner kan automatiseras fullt ut till kompletta nyckelfärdiga system.

I likhet med storebror 1600 T, har flera av den nya maskinens komponenter optimerats sett till dess installationsyta, vikt och ergonomi. Låsenheten, maskinbasen och styrskåpet har fått ny design.

Jämfört med lillebror 1200 T upptar den nya maskinen, tio procent mindre golvyta och installationshöjd. Bordsdiametern är 100 millimeter större, medan det ergonomiska bordet och arbetshöjden är cirka fem procent lägre.

Monteringsytan för verktyget har ökats med 15 procent och formvikten per verktygshalva med 100 kilo. Maskinen är vidare den första roterande bordsmaskinen som är utrustad med styrsystemet Selogica ND som standard, vilket gör den smidig att använda.

Maskinserien finns att få med låskraft från 100 till 160 ton och insprutningsenheter i storlekarna 70 till 400 eller 800.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078