23948sdkhjf

Nordmann i partnerskap med Biofibre

Internationella kemikaliedistributören Nordmann, har tagit över försäljningsansvaret för Biofibre:s produktsortiment i ett stort antal europeiska länder.  

Nordmann Nordic AB (f.d Kemi-Intressen) kommer att ha försäljningsansvaret för Biofibre i Norden samt Baltikum.  

-Vi är glada för denna förstärkning av vår portfölj inom biobaserade material som jag ser det som en viktig del av vår framtid, säger Annelie Eknäs Ekdahl, vd för Nordmann Nordic AB, till Plastforum.  

Biofibresom har samma namn på sina varumärken som sitt företagsnamn, har sitt huvudkontor i tyska Altdorf, Tyskland. Bolaget grundades 2011. 

Företagets biofibergranulat är ett kompound av naturliga fibrer och en termoplastisk (bio-) polymermatris. Kompounden kan användas för en rad applikationer som förpackningar, tekniska komponenter eller för användning i betongindustrin. 

-Biofiber är en betydande ny leverantör för NordmannSom kemisk distributör är hållbara råvaror och minskning av plastavfall av stor betydelse för oss. Därför är vi särskilt glada över att ta över distributionen av Biofibers naturliga, bioförstärkta, koldioxidneutrala biomaterial som gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder ett alternativ för hållbart tillverkade produkter, säger Jost E. Laumeyerglobal försäljningschef för affärsområde Plastics på Nordmann.  

Produktsortimentet innehåller de biobaserade kompounden Biofibre Silva, Solva, Lenta och Sustrasamt skräddarsydda kompound för kundspecifika krav. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.087