23948sdkhjf

Tungviktare med snabba låsrörelser

KraussMaffei har lanserat GX 1300, en mångsidig formsprutningsmaskin med modulär konfiguration och applikationsorienterade utrustningsalternativ.

Målgruppen är förpacknings- och fordonsindustrin samt tillverkare tekniska komponenter. Med en låskraft på 1300 ton vill KraussMaffei med GX 1300 få ett än starkare fotfäste på marknaden för logistik och förpackningar.

Avgörande fördelar med den nya maskinstorleken är enligt KraussMaffei att applikationer som hinkar eller lådor kan formsprutas med dubbla kaviteter. Den kompakta designen av 2-plattstekniken sparar också värdefullt installationsutrymme.

Tillverkningen av exempelvis stora spannar med släta, felfria ytor ställer krav på hög stabilitet samt minimal materialförbrukning - här menar tillverkaren att GX-serien vinner poäng, inte minst sett till dess hastighetsoptioner.

Synkroniserad med precisionsguiden GuideX, möjliggörs extremt snabba stängningsrörelser och minskade cykeltider vid stora öppningsrörelser. Tillsammans med maskinens IML-process kan individualiserade dekorationer på spannarna integreras kostnadseffektivt.

I likhet med andra GX-maskiner, kan familjens senaste medlem GX 1300, valfritt utrustas med APC plus (Adaptive Process Control), en maskinfunktion som säkerställer en hög noggrannhet i komponentvikten, även vid användning av återvunnen materialråvara. 

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096