23948sdkhjf

Metso Outotec stänger ner ännu en fabrik

Metso Outotec håller på att omstrukturera sin tillverkning av gummi- och polymerslitdelar. För ett år sedan stängdes produktionen ner i Ersmark. Nu sker detsamma med företagets fabrik i North Bay, Kanada.

Metso Outotec som erbjuder lösningar och tjänster för ballastproduktion, mineralbearbetning, metallförädling och återvinningsindustrin, ska påbörja nedtrappningen av sin produktion i Kanada. Att fabriken ska stänga kommer att påverka cirka 65 anställda.

– Vi utvecklar kontinuerligt vårt globala leveransavtryck för att säkerställa hållbar och lönsam tillväxt. Att stänga en fabrik är ett svårt men nödvändigt beslut och vi inser att det kommer att få konsekvenser för våra anställda. Vi kommer att arbeta för att stödja dem genom övergången, säger Sami Takaluoma, vd för affärsområdet förbrukningsvaror på Metso Outotec.

Foto: Metso Corporation.

Sami Takaluoma, vd för affärsområde förbrukningsvaror på Minerals Outotec. 

North Bay-enheten tillverkar gummi- och polymerslitdelar som används i gruvindustrin, och Metso Outotec driver för närvarande elva fabriker som tillverkar syntetiska lösningar globalt.

Läs om nedstängningen i Ersmark:

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141