23948sdkhjf

Förvärv stärker Specialplast inom medical

Specialplast Wensbo AB har å den 29 oktober förvärvat samtliga aktier i EBA Plast AB i Anderstorp.

Det förvärvade bolaget är specialiserat på HF-svetsning av plastdetaljer med högt tekniskt innehåll. Kunderna finns såväl inom sjukvård som bilindustrin. 

-EBA Plast är ett mindre bolag som omsätter cirka 15 miljoner kronor. Det har de senaste åren specialiserat sig allt mer mot medicinteknik, precis som vi också gjort, säger Fredrik Anell, vd och ägare till Specialplast Wensbo, till Plastforum.  

EBA Plast kommer under 2021 att fusioneras in i Specialplast Wensbo. All produktion kommer då att samlas i Specialplasts lokaler i Gislaved. 

Genom förvärvet stärker Specialplast upp sin maskinpark och personalstyrka samt får en bredare kundbas, inte minst på exportmarknaden. 

I förvärvet ingår ett tiotal HF-svetsar. Personalen, nio operatörer, kommer också att erbjudas anställning i Gislaved. 

Specialplast arbetar sedan tidigare med termosvetsning och HF-svetsning. Dessutom använder sig företaget av impuls- och ultraljudssvetsning i sina utvecklingsprojekt. All produktion är förlagd till GislavedFöretaget har även ett utvecklingskontor i Lund. 

-Vi har idag två renrumsklassade rum, klass 8, men kommer under 2021 att bygga ytterligare ett för att klara av den utväxling inom medicinteknik som vi ser för vår del, säger Fredrik Anell. 

Specialplast Wensbo redovisade under 2019 en omsättning på 107 MSEK. Företaget har 25 anställda och är certifierat enligt ISO 13485. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094