23948sdkhjf

Låg skottvikt med maxad precision

I samband med sin digitala mässa och konferens den 13 till 16 oktober lanserade Engel Austria en mikroinsprutningsenhet för flytande silikongummi.

Genom denna utökar tillverkaren applikationsmöjligheterna för sina formsprutningsmaskiner till att inkludera extremt låga skottvikter. Innovationen, vilken utvecklats tillsammans med österrikiska ACH Solution, möjliggör produktion av precisionskomponenter av flytande silikongummi (LSR) med skottvikter långt under 0,1 gram.

Vid marknadslanseringen demonstrerades enheten genom att använda ett 32-kavitetsverktyg med varmkanalsystem för att producera anslutningselement för som används i oftalmiska diagnostiska instrument. De formsprutade komponenterna var 1,7 millimeter långa, 0,9 millimeter i diameter och vägde endast 0,0013 gram.

Fokus under utvecklingen av mikroinjektionsenheten har varit att utveckla ett system med hög flexibilitet. Tack vare enhetens snabbkopplingssystemet kan enheten bytas mot en konventionell insprutningsenhet på mindre än 30 minuter.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109