23948sdkhjf

Evonik släpper aktierna i finsk startup

Finska Synoste Oy får en ny ägare i Globus Medical när Evonik Venture Capital säljer sina aktieandelar i bolaget. 

Evonik har under drygt år varit i partnerskap med det finska start-up företaget. I ett pressmeddelande skriver det finska bolaget att partnerskapet varit fördelaktigt för båda parter. 

Synostes har fått stöd i utvecklingen av sin teknik för ortopedi och Evonik fått ytterligare insikter i marknaden för medicinska applikationer för sina högpresterande polymerer. Nu går amerikanska Globus Medical in som ny stark ägare då företaget förvärvat samtliga aktier. 

Synoste utvecklar ett högteknologiskt implantat för en minimalt invasiv behandling av benlängdsavvikelser, vilket kan leda till kronisk ryggsmärta och artros på lång sikt. Benet på det kortare benet förlängs på ett försiktigt sätt under en period av flera månader. 

Evoniks material polyetereterketon, PEEK, används i implantatet. 

Globus Medical är en av de ledande tillverkarna av medicintekniska produkter i USA. Företaget grundades 2003 med målet att förbättra livskvaliteten för patienter med muskelskelett-sjukdomar, i form av skador och störningar som påverkar människokroppens rörelse eller rörelseorgan, som ben, muskler, senor och ligament. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094