23948sdkhjf

Subcontractor via webbaserad plattform i år

Med anledning av Covid-19 pandemin, genomför arrangören bakom Elmia Subcontractor, inte en fysisk mässa i år. En webbaserad plattform erbjuds istället med möjlighet för framtida affären den 10 till 13 november.  

Helena Åhs, mässansvarig för Subcontractor, säger att mässledningen tidigt bestämde sig för att om den fysiska mässan inte skulle kunna genomföras, så skulle den ersättas av någon form av online-satsning.

-Vi vet hur viktig Elmia Subcontractor är, och hur viktigt det är med en plattform och mötesplats för våra utställare, besökare och övriga aktörer inom tillverkningsindustrin. Med Subcontractor Connect 2020 erbjuder vi istället en plattform för att träffas, skapa nya kontakter och möjligheter för framtida affärer, säger Helena Åhs.

Huvudfokus för årets satsning är en matchmaking som kommer att pågå under ordinarie mässdatum, 10–13 november. Konceptet är en helt digital tjänst, som även kan ses som en förlängning av den matchmaking som Elmia haft fysiskt på mässgolvet tidigare år.

-Precis som tidigare år samarbetar vi med EEN (Enterprise Europe Network), som med sitt kontaktnät inom Europa gör möjligheterna för affärer ännu större inte bara inom Sverige, utan långt utanför våra gränser, säger Åhs.

I plattformen får alla deltagare en möjlighet att presentera sig själva och företaget de representerar. Genom att man som leverantör beskriver så noga som möjligt vilka produkter och tjänster man erbjuder, blir det desto lättare för inköpare att hitta det specifika företaget.

Parallellt med Subcontractor Connect erbjuder Elmia ytterligare ett sätt för deltagande företag att marknadsföra sig. Här erbjuds en möjlighet att exponera sig i ett streamat program som kommer att sändas parallellt med matchmaking-konceptet under eventdagarna.

När vi ändå har Helena Åhs på tråden, undrar vi hur hon ser på sannolikheten av att mässan kommer att kunna arrangeras i fysisk form till nästa år.

-Vi tror starkt på det fysiska mötet och att inget som är enbart digitalt kan uppnå samma dignitet som en mässa som körs in real life.  När det kommer till Corona-läget för framtiden så är det ingen som vet hur det kommer att utveckla sig, men vi jobbar med tillförsikt mot en fysisk mässa år 2021, avslutar Helena Åhs.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078