23948sdkhjf

Thisted-företagets stororder

Plastföretaget Hexa-Cover i danska Thisted ska investera i nya maskiner och formverktyg för ett projekt som handlar om flottörer av återvunnen plast. 

Anledningen är att två beställningar precis landat hos Hexa-Cover, vilket ska tillverka flottörer, som ska täcka en yta på totalt 82 000 för projekt i Sydamerika respektive Chile. 

-Vi ska investera i nya maskiner och formverktyg för vår produktion, vilken ska köras 24-7, säger Søren Madsen, vd för Hexa-Cover. 

Hexa-Cover producerar formsprutade flytande brickor vilka används i till exempel uppslamningstankar och andra tankar inom industrin för att bland annat förhindra avdunstning av vätska. 

För de två senaste orderna kommer totalt 550 ton återvunnen plast användas, säger Madsen. 

Av konkurrensskäl vill han inte säga hur många nya verktyg och maskiner det handlar om, men det är inte första gången som fabriken måste utöka produktionen, säger han. 

-Vi har utökat produktionen kontinuerligt sedan starten 2004säger Søren Madsen. 

Men även om ny hårdvara behövs betyder det inte en utvidgning av anläggningarna i Thisted. 

Förutom produktionen i danska Thisted tillverkas Hexa-Covers flottörer även i Kanada och AustralienOch den överlägset största marknaden för företaget ligger utanför Danmarks gränser. 

-99 procent av vad vi gör i Thisted går till export. Vi har också försäljning till Danmark, men dessa beställningar är vanligtvis mindre än de som går på export, säger Søren Madsen.

Källa: plastforum.dk

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156