23948sdkhjf

Ny koncernchef tar plats i Prototals förarstol

Prototal Industries AB förstärker, å den 1 oktober, bolagets koncernledning med ny koncernchef och vd.

Jan Löfving har utsetts till vd och koncernchef för Prototal. Löfving kommer närmast från Quant där han varit verksam som Europachef. Henrik Lundell, koncernchef för bolaget sedan tio år tillbaka antar en ny roll som marknadsdirektör med uppdrag att fokusera på bolagets organiska tillväxt. 

Prototalkoncernen är i en stark tillväxtfas, drivet av både förvärv och organisk tillväxt. Över de senaste 12 månaderna har flertalet förvärv inom de svenska, danska och norska marknaderna genomförts. 

Sedan den 1 oktober finns koncernen även på plats i England genom nyligen genomförda förvärvet av 3T, ett 3d-printföretag som till stora delar arbetar med SLS-teknik.  

-Vi har ambitionen att utveckla 3T teknikmässigt, öka dess erbjudande samt att vi ska växa på den brittiska marknaden, säger Henrik Lundell, till Plastforum. 

-Vår ambition är även att fortsätt expandera utanför vår nordiska marknad i syfte i att etablera en ledande position i Europa, men närmaste tiden så kommer vi att koncentrera oss på konsolidering och i första hand formerna för en organisk tillväxt, säger Lundell. 

Förstärkningen av koncernledningen är ett sätt att möjliggöra bolagets tillväxtresa framåt.   

-Koncernens ägare har som mål att vi, från dagens omsättning på 350 MSEK, inom fem år ska bli mer än dubbelt så stora genom såväl förvärv som organisk tillväxt. För att klara detta krävs en förstärkning av koncernledningen och en marknadschef som kraftfullt arbetar med den organiska tillväxten, säger Henrik Lundell.  

En intervju med Henrik Lundell, om företagets ambitioner och framtidstankar finns att läsa i nästa nummer av Plastforum nr. 6. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093