23948sdkhjf

Samarbete kring stora 3D-utskrifter

Royal DSM och Nedcam, en leverantör av 3d-utskrivna totallösningar, har ingått samarbete för att förbättra tillgången till skalbara FGF (Fused Granulate Fabrication) utskrifter

Nedcam kommer att erbjuda FGF 3D-utskrift med DSM material. De två aktörerna kommer att utforska nya möjligheter att tillverka stora och cirkulära produkter för slutanvändning. 

Nedcam har investerat i en CEAD AM Flexbot-robot 3D-skrivare till sin anläggning i nederländska Heerenveen. Genom sitt samarbete med DSM om material och 3D-utskriftsteknik kommer Nedcam att erbjuda kommersiella tjänster för produktion av 3D-utskrifter till tillverkare som letar efter stora applikationer med DSM:s pelletsmaterial. 

De två företagen kommer också att samarbeta för att utveckla och testa nya material, processer och applikationer och kommer att föra innovativa lösningar till marknader som kräver stor 3D-utskrift, såsom marin, förnybar energi, konstruktion och infrastruktur. 

Nedcam tillverkar för närvarande pluggar och formar av olika material, som glasfiberarmerade kompositer och stål, ofta för engångsbruk eller för en begränsad användning, vilket resulterar i mängder av avfall varje år. 

Att kunna använda FGF som produktionsmetod, med återvinningsbara materialger en väg till en mer hållbar process, menar de båda aktörerna. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078