23948sdkhjf

Utökad palett mot fordonsindustrin

Henkel har utvidgat sin produktportfölj av packningar genom att inkludera en ny produkt och teknologi, utformad specifikt för bilindustrin.

Produkten, Loctite AA 5884, är en akrylat med hög oljebeständighet och lägre gaspermeabilitet. Produkten används tillsammans med en ny packningsteknologi med vilken det är möjligt att direktdispensera en flytande packning på kundens komponent. Dessa statiska packningar placeras mellan två flänsar, vilka hålls samman av fästelement för att förhindra läckage av vätskor och/eller gaser genom att stänga gapet mellan ytorna.

För att behålla tätningsfunktionen och få en läckagefri fog under en längre period, måste packningen vara motståndskraftig mot det tätade mediet. Samtidigt måste den stå emot applikationens temperatur, tryck och att fogen mikroförflyttas.

Packningar av denna typ applicering som en liten pärla av flytande elastomer med hjälp av automatiserad utrustning med hög precision. Den flytande packningen härdas sedan av ultraviolett ljus inom några sekunder och blir till en solid kompressionstätning. 

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094