23948sdkhjf

Plastgigant styrker samarbetet med Nordic Polymers

I 11 år har Nordic Polymers representerat A. Schulman, nu LyondellBasell, inom försäljning av konstruktionsplast till hela Norden. Det har de gjort så framgångsrikt, att den framstående plastproducenten nu har expanderat samarbetet med Nordic Polymers, som framöver kommer att vara distributör av masterbatch i Sverige, Norge och Finland - starkt förankrad i den välansedda lokala fabriken i Åstorp.

LyondellBasell är bland världens största tillverkare av plastråvaror. En position som koncernen konsoliderade i 2018 med uppköpet av A. Schulman som är välkänd på marknaden för deras masterbatch och konstruktionsplast plastkvaliteter. Baserat på ett utomordentligt framgångsrikt samarbete med Nordic Polymers genom 11 år har LyondellBasell nu valt att överlåta distributionen av masterbatch i Sverige, Norge och Finland till det nordiska företaget.

”Vi är väldigt stolta över att LyondellBasell inte bara har förlängt vårt befintliga kontrakt för försäljning av konstruktionsplast i Norden utan dessutom utvidgat samarbetet. Det är ett stort erkännande att en av marknadens största aktörer har utnämnt oss som distributör av masterbatch. Det blir man bara, om man har ett effektivt och kompetent set-up,” säger Henrik Hansen, VD och medägare av Nordic Polymers.

160 års erfarenhet
Distribueringen av masterbatch kommer att understödjas av Nordic Polymers sex erfarna säljare, som tillsammans representerar cirka 160 års erfarenhet av försäljning av plastråvaror.

”Vi har redan stor tyngd på marknaden och det nya avtalet kommer att stärka vår position och göra det möjligt för oss att erbjuda ett ännu bredare produktutbud. Vi har stort förtroende för att vi ska lyckas med distributionen av masterbatch genom att fortsatt arbeta engagerat, målriktat och utvecklande med kunderna,” säger Peter Arentz, VD och medägare till Nordic Polymers.

Lokal fabrik, snabb service
I Sverige är LyondellBasell mest känd för fabriken i Åstorp som grundades 1986 under namnet Delta Plast. Det är tal om Nordens största produktion av masterbatch och den lokala förankringen är en stor fördel för Nordic Polymers distribution.

”Vi är redan engagerade i den svenska marknaden, så det ger en fantastisk flexibilitet med en fabrik på hemmaplan. Det skapar en synergieffekt, som gynnar våra kunder enormt,” förklarar Henrik Hansen och Peter Arentz kompletterar:

”Det passar bra med vår ambition att vara nära våra kunder. På det viset kan vi krydda våra professionella kompetenser med snabb service och assistans och för att stödja det syftet har vi anställt masterbatch-specialisten Stefan Clausen, som är tidigare säljare på LyondellBasell.”

Om Nordic Polymers
- Nordic Polymers har varit involverade i handel, distribution och bearbetning av polymer på den nordiska marknaden i 25 år. Det nya distributionsavtalet med LyondellBasell innebär att Nordic Polymers idag kan erbjuda ett brett utbud av masterbatch-lösningar till praktiskt taget alla plastsegment i Sverige, Norge och Finland.

Läs mer på www.nordicpolymers.dk

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062