23948sdkhjf

Mjukvaruverktyg för bättre svetsresultat

Herrmann Ultraschall introducerar ett specialutvecklat mjukvaruverktyg, vilket höjer kvaliteten vid svetsning av medicintekniska applikationer. 

Herrmann Ultraschall ger tillverkare tillgång till ny svetsteknik för montering av nödvändiga komponenter som mun- och näskontaktstycken, flottörer, filter och hus.

Mjukvaruverktygen FSC och SonicCalibrate, vilka båda utvecklats av företaget underlättar styrningen av ultraljudssystemet så att sammanfogningen sker med önskad noggrannhet och täthet. Tillverkningsprocessen kan reproduceras och spåras, och det är möjligt att finjustera och kontrollera amplituden i krävande material. 

Mjukvaran SonicCalibrate används för kalibrering och verifiering av svetsväg, svetsstyrka, sonotrodhastighet och amplitud. Just amplituden har stor betydelse för ljudeffektnivån i komponenten och är därför avgörande vid smältning och sammanfogning. Detta är särskilt viktigt när det gäller komplicerade medicintekniska delar. 

Mjukvaran innehåller funktioner för att följa de strikta bestämmelserna från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA (21 CFR, del 11), vilket ofta krävs inom livsmedels- och läkemedelssektorn. Administration och autentisering för användare ingår, samt kontroll av behörigheter. Dessutom registreras ändringar i systemet i ett särskilt granskningsspår. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078