23948sdkhjf

Prepreg-system visas på mässa i september

Pandemin till trots, så är inte alla av höstens mässor inställda. China Composites Expo körs som planerat den 2 till 4 september i Shanghai. 

På plats finns bland annat Engel GmbH som demonstrerar ett produktionskoncept för tillverkning av högvolymserier av kompositdelar, baserat på ett exempel från bilindustrin.

maskintillverkarens organomelt-process värms termoplastiska fiberkomposit prepregs baserade på termoplastisk väv och enkelriktad (UD) glasfiber- eller kolfiberarmerad tejp i infraröda ugnar speciellt utvecklade för denna teknik.  

Det termoplastiska kompositmaterialet läggs in i injektionsformen av en robot, där det formas och funktionaliseras i ett enda steg. 

Genom att använda sig av formsprutning kan förstärkningsribbor eller monteringselement översprutas direkt. Detta möjliggör en effektiv och helautomatisk tillverkningsprocess, vilket i sin tur minskar detaljkostnaden. 

Den produkt som Engel använder vid sin demonstration är en dörrkonstruktion utvecklad i samarbete med billeverantören Brose för att tydligt visa processens potential.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11