23948sdkhjf

Lysande första sex månader för SHI

Jämfört med första halvåret 2019 är tillverkaren av formsprutningsmaskiner, Sumitomo (SHI) Demag, nöjd med första halvåret 2020.

Under det innevarande årets sex första månader har tillverkaren ökat värdet på inkommande order på maskiner som producerats i Tyskland med nästan 25 procent. Den fantastiska tillväxtkurvan tillskriver företagets vd, Gerd Liebig, främst order som beställts av företag inom förpacknings- och medicintekniksektorerna. 

-Vårt avsiktliga strategiska fokus på dessa två tillväxtmarknader under de senaste åren har placerat oss i en starkare position, vilket hjälper oss att överleva under dessa svåra tider med en stark orderökning, säger Liebig i ett pressmeddelande. 

Precis som inom hela industrin har efterfrågan på maskiner från fordonsindustrin minskat kraftigt för den japansk-tyska tillverkaren av formsprutningsmaskiner. Gruppens prognos för konsumentsegmentet är också ganska försiktigPå grund av den spända situationen på arbetsmarknaden och den minskande benägenheten för konsumenterna att handla, räknar företaget med att företags benägenhet att investera kommer att minska. I kontrast till detta ser Liebig att förpacknings- och medicintekniksegment fortsätter att utvecklas mycket positivt i år, samt att efterfrågan på elektriska maskiner fortsätter att öka kraftigt.  

Som en följd av stabil försäljning räknar Sumitomo (SHI) Demag med att kunna rapportera en ökning med 17 procent för totalåret 2020.  Under andra halvan av år 2020 kommer SHI att fördubbla sin produktionskapacitet av IntElect-maskiner ännu en gång för att möta efterfrågan, säger Gerd Liebig 

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079