23948sdkhjf

Nolato gör förvärv inom medicinteknik

Förvärvspriset, inklusive tilläggsköpeskilling, bedöms uppgå till cirka 2 miljarder kronor. 

Nolato AB har förvärvat amerikanska GW Plastics. Bolaget har en årlig omsättning om cirka 1,8 miljarder kronor med en EBITA-marginal på i storleksordningen 7 procent. Förvärvspriset, inklusive tilläggsköpeskilling, bedöms uppgå till cirka 2 miljarder kronor.  

GW Plastics grundades 1955 och har etablerat en position som specialist på komplex formsprutad termoplast samt silikonlösningar med hög innovationsgrad och en högteknologisk standardiserad global tillverkningsplattform. Bolagets produkter används främst i medicintekniska produkter och till en mindre del inom system för fordon. 

GW Plastics, med huvudkontor i Bethel, Vermont, har omkring 1100 medarbetare vid sina sju anläggningar i USA, Mexiko, Kina och Irland. Bolaget har haft samma ägarkonstellation sedan 1983 och nuvarande management kommer att vara kvar i verksamheten. 

Drygt fyra femtedelar av GW Plastics verksamhet kommer framöver att redovisas inom affärsområde Medical Solutions och resterande del inom Industrial Solutions. 

-Förvärv är, och har sedan länge varit, en viktig del av vår tillväxtstrategi. GW Plastics har attraherat oss under en längre period och det känns tillfredsställande att nu kunna slutföra affären. Genom förvärvet får vi en betydande volym och en stark position på den viktiga nordamerikanska kontinenten som stärker relationen med våra befintliga kunder och samtidigt öppnar upp ytterligare möjligheter för tillväxt och en breddad kundbas, säger Nolatos vd och koncernchef Christer Wahlquist. 

Affären bedöms slutföras, efter nödvändiga godkännanden från amerikanska myndigheter under september, då även konsolidering sker och medför en marginell positiv effekt på Nolatos vinst per aktie under innevarande år.  

GW Plastics har expanderat kraftfullt de senaste tio åren. Som senast slutfördes utvidgningen av Vermont Manufacturing and Technology Center Royalton, Mexiko En fabriksutvidgning med 9000 kvadratmeter (30 000 ft²för att tillgodose tillväxten av bolagets termoplastiska formsprutning och kontrakt för montering av medicinsk utrustning. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093