23948sdkhjf

Svensktillverkat tillbehör som bryts ner med tiden

Grimsholm Products AB har det senaste året intensifierat sina ansträngningar för att utöka sitt hållbara produktutbud. Nu är företaget redo att lansera sitt första biobaserade och helt nedbrytbara trädgårdstillbehör. 

Robotgräsklippare har de senaste åren allt mer kommit att dominera framför de gamla “handjagarna”. De är tysta och kör via elslingor, finurligt dolda under gräset. Vid montering av dessa elslingor används plastspikar för att fästa kanttråden i marken.

Eftersom dessa spikar begravs under jord är sannolikheten för att installatörerna samlar in dem för återvinning minimal. Det är detta problem som Gripsholm beslutat sig för att ta itu med, och därav lanserat en biobaserad och helt nedbrytbar spik på marknaden. 

För Grimsholm var detta projekt också en möjlighet att flytta produktionen tillbaka till Sverige och sänka logistikens koldioxidavtryck. De biobaserade plastspiken har utvecklats i nära samarbete med materialleverantören Trifilon och dess lokala tillverkningspartner, Härnösands Plastindustri AB. 

Biospiken är tillverkad av Trifilon Switch, termoplastisk biokomposit av förnybar hampafiber från miljövänliga EU-gårdar 

- Detta är ett av de bästa exemplen som vi hittills har sett när det gäller tillämpningens lämplighet för vårt Switch-material. Vi vet att det inte är möjligt för en trädgårdsmästare eller trädgårdsmästare att samla in spikarna när de har installerats under jord. Detta gör en komposterbar spik till det enda rimliga alternativet för en hållbar trädgård. En perfekt matchning mellan applikation och material, säger Jeremiah Dutton, försäljningschef på Trifilon AB. 

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kaffesump får nytt liv i bioplast
Alu-belagda fibrer som ledande fyllmedel
Ny begränsning för diisocyanater
JSW på plats i Warszawa
Hallå där Johannes Kjellgren
Danska UR får ny svensk återförsäljare
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.126