23948sdkhjf

Svenskt projekt vill skeppa plastfabrik till Etiopien

Containern, vilken ska inrymma en liten plastfabrik, ska byggas av småländsk expertis och sedan skeppas till Etiopien. 

Herrarna Anders Ahlenius och Marcus Johansson driver projektet Flow Academy, vilket handlar om att ge unga människor i u-länder en chans till utbildning och företagande. Under 2019 inleddes ett projekt tillsammans med en grupp unga människor i Jinka, Etiopien, där man lärde ut grunden i företagande och produktion ur ett hållbarhetsperspektiv. 

Nu vill Ahlenus och Johansson ta ett nästa steg och genomföra projektet Flow Workspace i Jinka, skriver Värnamo nyheter. 

Projektet innebär att de med hjälp av plastindustrier i Gnösjöbygden, ska bygga samman en enkel plastindustri, vilken ska rymmas i en 40 fots container. På plats i det etiopiska samhället ska plastindustrin sedan användas för utbildning i plast, återvinning, hållbarhet, produktutveckling och produktion, skriver lokaltidningen. 

Tanken är att ungdomar från Jinka ska kunna tillverka produkter av återvunnen plast som de sedan kan sälja och tjäna pengar på. Även barn och andra ungdomar i byn ska kunna arbeta med att hämta plast till deras företag. 

Containern kommer att byggas i Småland och sedan skeppas över till Etiopien. Planen är att arbetet ska ta fart i höst, men fortfarande krävs mer pengar vilka Ahlenius och Johansson hoppas få tillskjutet från sponsrande företag. 

Källa: Värnamo nyheter

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078