23948sdkhjf

Svenska Rencom tar hjälp av Coperion

Innovationsföretaget Rencom AB har valt Coperions tvillingskruvssystem för att möjliggöra produktion av det patenterade termoplastiska biomaterialet, Renol. 

Efter omfattande studier i Coperions extruderingstestlaboratorium i Stuttgart, Tyskland, har Rencom och Coperion vidareutvecklat bearbetningen av det ligninbaserade materialet och omvandlat det till ett hållbart, återanvändbart biomaterial med ZSK-tvillingskruv. 

Rencom planerar att producera upp till 1000 ton årligen av materialet från slutet av 2020. 

Materialet, vilket patenterats av Rencom, bygger på en process vilken omvandlar lignin till ett förnybart, nedbrytbart biomaterial. Materialet uppges kunna användas för alla typer av plastprodukter, som påsar och lim. Det kan användas direkt i befintlig produktionsinfrastruktur utan några ändringar av maskiner eller metoder.  

I samarbete med det svenska företaget har Coperion utformat ett komplett extruderingssystem vilket innefattar en ZSK-co-roterande tvillingskruvsextruder, gravimetiska matare, ett strängpelleteringssystem, en dumpningsstation för ligninpåsar samt en stor påsstation

Det kompletta systemet levereras till Rencom i oktober, varvid produktionen kommer att kunna ta fart. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078