23948sdkhjf

Årets Fakumafest ställs in

Arrangören av mässan Fakuma låter meddela att årets evenemang, vilket var planerat till den 13-17 oktober i Friedrichshafen, Tyskland, är inställt.  

Beslutet kom efter det att ett växande antal utställare, inklusive stora tillverkare av plastmaskiner, meddelat att de inte kommer att delta aktivt på mässan på grund av Covid-19-pandemin. 

Utställningsarrangören, P.E. Schall GmbH & Co. KG, skickade utställarna ett e-postmeddelande om beslutet den 23 juli. I meddelandet framgick även att nästa Fakuma är planerad till den 12-16 oktober 2021.

-Det här beslutet är baserat på rationellt tänkande och vår ansvarskänsla, och vi känner oss säkra på att ni kommer att stödja vårt val, stod det bland annat i e-postmeddelandet till utställarna.  

Arrangören kämpade länge för att mässan skulle kunna arrangeras och övertygelsen var stor om att arrangemanget skulle ha kunnat hållas säkert under 2020, genom vissa förändringar.  

Tillsammans med alla inblandade parter kämpade arrangören länge för att få mässan till stånd. Ett hygien- och säkerhetskoncept utvecklades exempelvis för att kunna främja evenemanget uttryckligen för detta ändamål. Men den nuvarande osäkerhetenexempelvis om huruvida företag skulle komma att skicka ett tillräckligt stort antal anställda till evenemanget, fällde till slut avgörnadet om att flytta fram mässan till 2021. 

Redan den 22 juni meddelade österrikiska Wittmann-koncernen att man inte skulle delta på mässan. Kort därpå lät även KraussMaffei, Engel, Sumitomo med flera leverantörer av utrustning exempelvis Hermann Ultraschall samt materialleverantörer exempelvis Domo Chemicals, meddela detsamma.   

I e-postmeddelandet till utställarna lät arrangören även meddela att de inom kort kommer att få information om deltagande i en virtuell Fakuma, där de kan lyfta fram innovationer och produkter. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109