23948sdkhjf

Treform gör stort inkråmsförvärv

-Detta är en viktig affär, både för vårt företag och för Landskrona, säger Thomas Olsson, vd för Treform Packaging AB 

Treform har köpt inkråmet av familjeföretaget JiHå Plast ABs varmformningsverksamhet. Under hösten 2020 kommer företagets produktion av varmformade produkter att flyttas till Landskrona. 

-Vi har valt att ta ner två av JiHå Plasts maskiner till vår verksamhet, övriga kommer vi att sälja av. Dock så finns det närmare 100 verktyg som också kommer att följa med till Landskrona, säger Thomas Olsson till Plastforum. 

Treform såväl som JiHå Plast AB i Karlskoga arbetar med varmformning av tunnväggiga plastförpackningar mot livsmedelsindustrin. Båda företagen arbetar inom snarlika segment. Treform har i huvudsak sina kunder i Sverige, men till viss del även i NorgeDanmark och TysklandJiHå Plast däremot har sin största marknad i Norge. 

-Förvärvet innebär flera positiva effekter. Bland annat ges vi en möjlighet att ta oss in på en ny marknad vilket blir väldigt intressant, säger Thomas Olsson till Plastforum. 

Treform redovisade en omsättning på 51,5 MSEK för 2019 och en vinstmarginal på 0,44 procent. Genom förvärvet uppskattar företaget att omsättningen kommer att öka med ungefär 26 miljoner kronor, samt att nya arbetstillfällen kommer att skapas.  

-Vi kommer att behöva anställa elva till tolv personer. Såväl produktionspersonal som säljare, säger Olsson. Thomas Olsson är glad för att affären är i hamn och ser med tillförsikt på framtiden. Även Nikola Perkovicvd för familjeföretaget JiHå Plast AB, tror att affären kommer att generera positiva effekter för Treform Packaging 

-Jag hyser den största respekt för de nya ägarna, säger Perkovic. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111