23948sdkhjf

En ofrivillig paus

Coronakrisen har haft och har en fortsatt stor en inverkan på svenska industriföretag.

Många anställda har arbetsbefriats på hel- eller deltid, vilket skapat en oro bland vissa gällande det egna jobbet, men även arbetsplatsens framtid.

Flera är de som tagit tillfället i akt att under sin permittering passa på att renovera huset, lära sig stickning, ta en extra löprunda i skogen eller helt enkelt bara luta sig tillbaka i soffan. En skön stunds avbräck från vardagens mödor. Och inget fel i det, men vem vet om anställningen finns kvar när stormen blåst över? Inte någon, även om det efter krisen fortsatt kommer finnas goda möjligheter att få jobb inom industrin.

Det råder stor brist på personer med rätt yrkeskompetens inom plastbranschen, vilket med all tydlighet framgår varje gång som våra branschorganisationer redovisar sina kvartalsvisa undersökningar, baserat på enkäter med små och medelstora underleverantörer samt storföretag. Alla skriker efter kompetens, och bristen på den samma är en svår nöt att knäcka.

De företag som tagit vara på chansen att utbilda sin personal under denna ofrivilliga paus och fokuserat på kompetenshöjning, kommer att stå bättre rustade när det vänder, och med stor sannolikhet gå vinnande ur krisen.

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078