23948sdkhjf

Årets prognos för NR reviderad

Association of Natural Rubber Producing Countries (ANRPC) har för andra gången i år reviderat sin prognos för naturgummiindustrin

ANRPC har reducerat sin uppskattning för NR-produktion med 303 000 ton och förväntar sig att den totala volymer faller med 4,7 procent till 13,1 miljoner ton för 2020.

I januari förutspådde ANRPC en tillväxt med 3,8 procent i år för produktion av naturgummi (NR) till 14,3 miljoner ton medan efterfrågan väntades växa 2,7 procent till 14,0 miljoner ton. 

Enligt rubberjournalasia.com har det även avslöjats att den globala efterfrågan även har sänkts, till stor del baserad på revisioner gjorda av stora aktörer i Indien och Indonesien. Världskonsumtionen 2020 förväntas sjunka med minst 6,0 procent till 12,9 miljoner ton, från 13,0 miljoner ton som beräknades i april, i den reviderade prognosen. 

Enligt ANRPCs generalsekreterare R.B. Premadasa förväntas återhämtningen på marknaden fortsätta "om än i långsam takt och med förbehåll för en rad riskfaktorer." Detta inkluderar Covid-19-pandemin, som har satt den globala gummiindustrin i "en av de värsta kriserna under de senaste decennierna" och pressat intressenterna till "kaos och hopplöshet." 

Men COVID-19-pandemin har samtidigt skapat ytterligare efterfrågan på naturgummi vid tillverkning av handskar och andra gummibaserade hälsovårdsprodukter, särskilt i Malaysia och Thailand. Det hjälper till att delvis kompensera nedgången i efterfrågan från fordons- och däcksegmenten.

Källa: rubberjournalasia.com

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.07