23948sdkhjf

Antidumpningsframställan inlämnad till EU

Det amerikanska kemiföretaget Celanese Corporation har lämnat in en framställan gällande antidumpningstull (utjämningstull) till EU-kommissionens generaldiktorat beträffande import av ultrahög molekylviktspolyeten (UHMWPE) från Korea Petrochemical Industries Co (KPIC) i Sydkorea. 

"Efter framgångsrikt inlämnande av ett antidumpningsärende i USA, som de amerikanska myndigheterna röstade enhälligt för att fortsätta en utredning av, och för att ytterligare säkerställa att Celanese ska kunna fungera under rättvisa och hållbara industriförhållanden världen över, tvingades vi också lämna in ett antidumpningsärende mot KPIC i Europa för att ta itu med deras destruktiva prissättning i den region som har orsakat Celanese UHMWPE-verksamhet att drabbas betydligt under de senaste åren sedan KPIC började sälja i regionen, säger Tom Kelly, vice vd för Celanese enhet Konstruktionsmaterial, till websajten Plastics news.  

-Rättvis och hållbar prissättning på global basis är viktig för alla branschers hälsa, och på lång sikt kommer detta att leda till ökad tillgång på utbudet av marknaden och till bredare val för våra kunder. Därför anser vi att det är vår skyldighet att ta itu med dessa ojämlikheter genom åtgärder som en antidumpningstull, tillägger Kelly.  

Enligt europeisk lag kan en inhemsk industrin begära att regeringen inleder en antidumpningsundersökning av prissättningen på importerad produkt för att avgöra om den säljs till ett lägre än verkligt pris (prisdumpning).

Ytterligare tullar kan införas om Europeiska kommissionen fastställer att importerade varor prisdumpas och vidare fastställer att den inhemska industrin är väsentligt skadad eller hotad med sådan skada på grund av import av ämnen. 

Om EU-kommissionen gör en preliminär bekräftelse kommer europeiska importörer att bli skyldiga att betala en preliminär antidumpingsavgift för alla införda poster på eller efter den dag då EU-kommissionens preliminära beslut offentliggörs.

De preliminära antidumpningstaxorna kan komma att ändras i EU-kommissionens slutliga fastställande, särskilt om utländska producenter deltar i utredningen, skriver Plastics news. 

Källa: Plastics news

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.097