23948sdkhjf

Utökar kapaciteten med 50 procent

Protolabs har påbörjat byggnationen av en ny anläggning. Investeringen på 12 miljoner euro ökar företagets 3D-printkapacitet med 50 procent. 

Produktionsanläggningen som ska byggas i tyska Putzbrunnär på 5 000 kvadratmeter och kommer ge kunder en bättre tillgång till företagets automatiserade tillverkningsprocesser och kvalitetssystem. 

Den yttre strukturen beräknas stå klar i slutet av december. Maskiner och inredning, vilket ska installeras i flera stadier, påbörjas i maj 2021. 

Upp till 25 maskiner och utrustning läggs till Protolabs existerande teknologi, medan ett CNC-maskincenter med en 5-axlad fräsmaskin kommer att installeras för att stödja efterbehandling av 3D-printade delar för avancerade tillämpningar. 

Automatiserad efterbehandling, system för färgning och målning är också en del av expansionen, tillsammans med ytterligare 3D-printteknologier i framtiden. 

-Den nya anläggningen ger oss kapacitet att snabba upp den här processen så vi kommer allt närmare realtid, säger Bjoern Klaasvd för Protolabs i Europa. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094