23948sdkhjf

Stor efterfrågan på tysk automatisering

I en undersökning gjord av Interroll och Faktenkontor hos tyska medelstora företag, framgår det att endast 53 procent av de tyska företagen använder automatisering av intern materialhantering. Det är något som Interroll spår kan vara en stor konkurrensnackdel.

Automation och robotik har ansetts vara nyckelteknologier för en ökad konkurrenskraft, kvalitet och hållbarhet inom industriell produktion, och för att optimera potentialen hos dessa teknologier spelar det interna materialflödet en central roll. I undersökningen som Interroll genomfört hos tyska industrier, går det dock att se att enbart 53 procent av dessa har automatiserad materialhantering.

Av de 53 procenten, är det dessutom bara 19 procent som uppnår en automatiseringsgrad på över 75 procent för processerna. Undersökningen visar även att 9 procent av de 53 procenten som satsat på automatisering, enbart har en automatiseringsgrad på strax under 25 procent.

– Om denna motvilja mot investeringar inte bryts kommer dessa företag troligen att stå inför konkurrensnackdelar i produktiviteten, skriver Interroll.

I undersökningen som initierats av Interroll och genomförts av byrån Faktenkontor i Hamburg, undersöktes totalt 200 produktionsföretag i Tyskland. Fokus låg på företag med 50 till 500 anställda och en omsättning på upp till 500 miljoner euro.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125